2018-01-09 - Održana dva okrugla stola LPZ Grada Zagreba

Dana 11. prosinca u Tehnološkom parku Zagreb na Zagrebačkom velesajmu održana su dva okrugla stola Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Grada Zagreba „Zagrebački razgovori o zapošljavanju''  – Lokalne inicijative za zapošljavanje. Prvi okrugli stol održan je na temu Detekcija prilika za zapošljavanje kroz analizu investicija u gradu Zagrebu dok je drugi okrugli stol održan na temu Podrška za poduzetništvo i društveno poduzetništvo.

Točke prvog okruglog stola bile su:

Važnost analize investicija i gospodarskog razvoja za prepoznavanje prilika za buduće zapošljavanje

Identifikacija izvora informacija o investicijama i poduzećima u rastu u svrhu prepoznavanja potencijala za zapošljavanje

Rasprava o trenutnim investicijama na području grada Zagreba

Rasprava o načinima pristupa investitorima i poduzećima u rastu za uključivanje u programe osiguravanja kompetentne radne snage. 

Točke drugog okruglog stola bile su:

Pregled mjera za poticanje poduzetništva Grada Zagreba, Razvojne agencije Zagreb – TPZ d.o.o. i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje

- Najava nadolazećeg ESF natječaja MRMS-a za razvoj društvenog poduzetništva

Model prijenosa vlasništva poduzeća za održavanje radnih mjesta i samozapošljavanje.

Kroz spomenute rasprave nastavljeno je s redovnim aktivnostima LPZ-a Grada Zagreba.  Ovakve rasprave za cilj imaju postaviti temelje za kvalitetnu provedbu aktivnosti, projekata i programa tijekom 2018. godine, a u svrhu veće aktivacije nezaposlenih osoba kroz poduzetništvo i društveno poduzetništvo.